Ida byder i særlig grad Velkommen til cykelturister og andre cyklister!


Bogø-Stubbekøbing overfarten er cyklisternes ’motorvej’. Man kan ikke cykle over Farøbroerne, så Bogø-Stubbekøbing er hovedforbindelse for cykler mellem Lolland-Falster i syd og Bogø-Møn (og Sjælland) i nord. Og M/F Ida har et tempo og en stemning, som passer rigtig godt til cyklister.


Ikke mindre end 2 af Danmarks 4 internationale cykelruter går via Bogø-Stubbekøbing overfarten. Det samme gælder for 2 ud af 9 danske nationalruter, ligesom et antal regionale cykelruter går til eller fra overfarten. Tjek selv rutebeskrivelser af Østersøruten, Berlin-København, de nationale og regionale ruter samt Møn Rundt-ruten. I flere af beskrivelserne kan du også læse om service undervejs, herunder overnatningsmuligheder.


Bogø-Stubbekøbings eksistensberettigelse ligger primært i rutens betydning for cykelturismen. Det er en turismeform, som er i stærk vækst og som passer vældig godt til både Møn-Bogø og Nordøstfalster. Væksten gør sig især gældende på de internationale ruter.


Mange kroer og Bed & Breakfast-steder – ikke mindst langs Berlin-København ruten - kan vidne om, at cykelturismen i høj grad skaber omsætning og jobs i den lokale turistindustri. Møn har allerede i dag en betydelig cykelturisme, men når vi sammenligner os med andre grønne destinationer i Europa kan vi se, at der er potentiale for meget mere.


Bogø-Stubbekøbing overfarten er uundværlig for videreudvikling af denne turismeform, som rummer store potentialer for den lokale erhvervsudvikling og som pr. definition er ’bæredygtig’.

Cykler ombord