ONSDAGSSEJLADSER MED FÆRGEN IDA

Hele sommeren arrangerer Idas Venner særlige arrangementer og 3-timers aftensejladser, hvor vi sejler ud på Grønsund. Hver sejlads har forskelligt indhold, så der er lidt for enhver smag og mange muligheder for at tage med.
Du er velkommen til at tage madkurven med, mens drikkevarer skal købes ombord.
Færgen sejler fra Stubbekøbing kl. 19.00 og fra Bogø kl. 19.15. Vi er retur kl. ca. 22.00.
Sejladsen Sankt Hans aften er afgang dog kl. 20.00 fra Stubbekøbing og fra Bogø kl. 20.15.
Du kan se årets program og bestille dine billetter nedenfor. Booking håndteres på vegne af Idas Venner af Place2Book
Søndag 23. juni 2019

Båltur - Sankt Hans til søs

Sankt Hans aften er skabt til hygge med familie og venner, og hvorfor ikke prøve en anderledes én af slagsen ombord på Ida? Når sommeren er skønnest stikker vi nemlig igen til søs på vores traditionsrige båltur. Mens solen går ned og aftenmørket langsomt sænker sig over os, tøffer Ida stille af sted på Grønsund, og vi nyder udsigten til de grønne kyster med de mange blusende bål, og Farøbroen, som i baggrunden, tårner sig op som en fantastisk kulisse.
 
Gitte Thillemann står for underholdningen, og det er tilladt at synge eller danse med, når hun - med guitar og sang - deler ud af sit rige repertoire af kendte danske sange og smukke viser. En helt unik oplevelse kan vi garantere.
PRIS: 195,- kr
Lørdag 29. juni 2019

Idas 60 års fødselsdagsfest

2019 er året hvor MF Ida for 60 år siden, blev taget i brug. Færgen blev bygget på Stege Skibsværft  i årene 1958/59, og indsat i rute 7. maj 1959. Det kostede dengang  694.000 kr. at bygge hele færgen, ja og tænk nu koster det samme beløb hvert år, bare på vedligeholdelse og reparation!
Dette vil Idas Venner fejre med en gigantisk 60-års fødselsdagsfest og det bliver lørdag den 29. juni.
PRIS: Gratis
Onsdag 3. juli 2019

Sejlads til Storstrømsbroen

De to første onsdage i juli måned, arrangerer Idas Venner to (identiske) sejladser omhandlende ny og gammel Storstrømsbro.
 
Vejdirektoratet kommer  og fortæller om det store projekt, der utvivlsomt vil ændre på landskab m.h.t. opførelse af cementfabrik, fabrikation af broelementer og meget mere.
 
På sejlturen serveres grillpølser, inkl. i billetprisen.
 
Vi har valgt at lave to ens ture i år, grundet meget stor efterspørgsel sidste år, hvor mange gik forgæves!
PRIS: 175,- kr
Onsdag 10. juli 2019

Sejlads til Storstrømsbroen

De to første onsdage i juli måned, arrangerer Idas Venner to (identiske) sejladser omhandlende ny og gammel Storstrømsbro.
 
Vejdirektoratet kommer  og fortæller om det store projekt, der utvivlsomt vil ændre på landskab m.h.t. opførelse af cementfabrik, fabrikation af broelementer og meget mere.
 
På sejlturen serveres grillpølser, inkl. i billetprisen.
 
Vi har valgt at lave to ens ture i år, grundet meget stor efterspørgsel sidste år, hvor mange gik forgæves!
PRIS: 175,- kr
Onsdag 17. juli 2019

Matador i ord og toner

Matador i ord og toner er et koncertforedrag med og af  ”Toner af Guld”, alias - Helle og Dynes Skovkjær.
 
Musikken, der indgår i Matador, er et relativt uudforsket område, som Toner af Guld med stor entusiasme har kastet sig over. Tidens  toner med Marquerite Viby, Leo Mathiesen, Lulu Ziegler og Ib Schønberg understreger stemninger af glæde, vemod, munterhed og drama. Det samme gør Rødes  bryllups-optræden, de tyske soldaters traurige lieder samt indslag på Postgaarden af finkulturel karakter.
 
Toner af guld guider publikum på en musikalsk rejse fra 1929 – 1947, hvor genrerne er bredt repræsenteret med alt fra operette til revyviser og jazz. Numrene bindes sammen af små fortællinger om TV-succesen, musikken og perioden, og de integrerede fællessange afrundes på festlig vis af Konsulinde Holms sølvbryllupspoesi på ”Sølvstænk i det gyldne hår”.
PRIS: 245,- kr
Onsdag 24. juli 2019

Krig og fred - Grønsund

Fra Stubbekøbing til Østersøen – fra vikinger til koldkrig. Allan Huglstad fortæller, på levende vis, om krig og fred, om land og vand, med alle de historier der knytter sig til området omkring Grønsund.
Vi sejler mod Østersøen og passerer undervejs Bogødæmningen, samlingspladsen ved Fanefjord, Hårbølle Skanse, Borgsted Batteri, Marie Grubbes Færgeleje, før vi ad Hestehoved Dyb med en skanse i Corselitze Østerskov og historien om Sorte Sara i Hesnæs og de 4 skibe, der forliste i 1950 på grund af en ørentvist! sejler tilbage mod Stubbekøbing. Ja det skorter ikke på gode historier, når Allan Huglstad fortæller om krig og fred på Grønsund - fra vikinger til koldkrig. Det er en helt unik oplevelse at høre Allan fortælle om tyske armadaer, drivminer, minestrygere, havneanlæg, batterier og kanoner. Ja sågar en enkelt oliekatastrofe kan han fortælle om. Det bliver ikke kedelig!
PRIS: 120,- kr
Onsdag 31. juli 2019

Musikaften: Walther & Sine

Walther & Sine optræder onsdag den 31. juli, med sang og musik –  henholdsvis  på guitar og banjo.
 
Walther er bosat på Falster og han tager fat om problemstillinger, der via politiske holdninger eller stemninger blandt  ”folk og fæ”, skaber en unødvendig difference mennesker imellem. Lyrikken er dansk, og musikalske genre er overvejende folk. Walthers debutalbum ”Landsbydreng” vandt i 2016 folkemusik-prisen ”Årets Helge”.
 
Sine har i mange år været kendt som Danmarks Banjo-dronning og omtales gerne som Danmarks bedste banjospiller. Banjoen er i årtier blevet luftet flittigt med bl.a. Arne Wurgler, eller med det populære vaskebrætorkester Tobacco, og på studiealbums på alt fra D: A: D: til Lars Lilholt.
PRIS: 245,- kr
Onsdag 7. august 2019

Blå Eventyr

Som rosinen i pølseenden, kommer der den 7. august, et foredrag og oplevelse, som vi kalder ”Blå Eventyr”. Helle W. Græsdal fra Vordingborg Kommune kommer og fortæller  hvad ”Blå Eventyr” er, og hvad det står for.
 
Med er dykker og havbiolog Søren Larsen, kendt som manden der har lavet 160 halvtimes TV- udsendelser i serien ”Under Overfladen”, som er sendt i tv2 regionerne rundt i landet og bl.a. her fra Møns Klint.
 
Søren fortæller om de større dyr i området og om andre spændende dykkeroplevelser . Han medbringer også plastbakker med dyr og planter fra området og vil ud fra dette fortælle om livet der findes under overfladen.
 
Kom og rør og føl på alt dette, inden det sættes tilbage, ud i havet igen.
PRIS: 195,- kr